Om Basilisk

  Forlaget Basilisk blev grundlagt i sommeren 1983 og har siden primært udgivet oversat skønlitteratur, dels i tidsskriftet Banana Split (1991-2010), dels i vores forskellige serier: Babel og Basilisk Poesi.

  Siden 1999 har Basilisk udgivet Forfatterskolens afgangsantologier og skriftserien Legenda (‘det der skal læses’) med samtaler, essays, læsninger, oversættelser og kritik m.m. fra Forfatterskolens seminarer, møder, lærere og elever.

  Endvidere har Basilisk i samarbejde med Center for Semiotisk Forskning, Aarhus Universitet udgivet Sigma-serien, et forsøg på bringe humanistisk tænkning i kontakt med de metoder, den stringens og de resultater, der kendes fra traditionel naturvidenskabelig forskning.

  I 2010 begyndte Basilisk at udgive skriftserien Beta, som samler en række internationale forfatteres refleksioner fra de seneste år over hvad det er der foregår i poesien, hvad det er for en tænkning, der finder sted i den.

  I 2011 begyndte Basilisk at udgive Serie B med ny dansk skønlitteratur.

  I 2015 begyndte Basilisk af udgive tegneserier.

  Basilisks redaktion består af:

  Andreas Eilenberger, Anna Møller Heger, Astrid Willow Møldrup, Emeli Bergman, Glenn Bech, Laura Amalie Røssel, Maria Hesselager, Marie Nee Feldskov Hansen, Pejk Malinovski og Sebastian Jezewski Sommer.

  Vi mødes hver tirsdag, hvor mails besvares og bogbestillinger sendes ud.