INDKØBSKURV  (0)
LOGIN
forlaget basilisk

 


UDGIVELSER
 
 
 
Der er aldrig nogen ende på Paris
Enrique Vila-Matas
Oversat af Peer Bundgaard
 
 
En roman om en forfatter der ikke ligner Hemingway så meget som han selv tror. Til gengæld elsker han Paris, bor hos Marguerite Duras og spekulerer over begrebet ironi.
 
 
 

"Den catalanske forfatter Enrique Vila-Matas kaster sig pladask ud i Hemingways parisermyte, som vi kender fra den legendariske posthume erindringsbog Der er ingen ende på Paris. I en henrivende morsom, picaresk og intellektuel leg, der vedkender sig arv og gæld med samme overgivelse, som Woody Allen lagde for dagen i den skønne tidsrejse Midnight in Paris, dyrker han ikke alene myten, men også myten om myten.

Alene titlen, Der er aldrig nogen ende på Paris, er så leflende for Hemingway, at vi forstår Enrique Vila-Matas' betingelsesløse underdanighed.

Hans essayistiske roman er en lille genistreg om en mand - forfatteren selv - der skal holde en række forelæsninger om begrebet ironi (nej, Kierkegaard bliver ikke nævnt).

Bogen udgøres så af forelæsningerne, eller måske snarere af noter og overvejelser til forelæsningerne, samt en metafortælling om både forelæsningerne og forfatteren selv, samt - ikke mindst - hans erindringer om da han som ung boede i Paris og skrev på en roman, Den lærde morderske. Hvis det lyder selvhøjtideligt, kan jeg forsikre, at Enrique Vila-Matas punkterer sig selv med eftertrykkelighed."
 
 
Klaus Rothstein i Weekendavisen
 
DKK 250,-
 
Udgivelsesdato:
15-11-2018
 
Udstyr:
290 sider
 

ISBN:
9788793077492

 
DKK 150,-
Tiden i Prag
Pentti Saarikoski
 
DKK 220,-
Hastigheden
Jörgen Gassilewski
 
DKK 150,-
Vandveje
Anne Carson