INDKØBSKURV  (0)
LOGIN
forlaget basilisk

 


UDGIVELSER
 
 
 
Spørgeskemaer
Max Frisch
Oversat af Maja Lee Langvad
 
Den schweiziske forfatter Max Frisch (1911-1991) er kendt for især romanerne Homo Faber fra 1957 og Jeg er ikke Stiller fra 1952. Spørgeskemaer udkom første gang i 1972 og består udelukkende af spørgsmål, ordnet i kategorierne: bevarelse af menneskeslægten, ægteskab, kvinder, håb, humor, penge, venskab, faderskab, hjem, ejendom og død. Insisterende, overraskende, syrlige og svært besvarbare spørgsmål, som man aldrig er sikker på ikke rummer en indbygget fælde i sig, og som tvinger læseren til at forholde sig til sine sociale, politiske og økonomiske overbevisninger.

Pressen skrev:
"At det er en forfatter, der sætter dagsordenen, fremgår tillige af de mange spørgsmål, der forudsætter umulige situationer eller er af kosmiske eller metafysiske dimensioner. Man er hverken ved præst eller ved psykoanalytiker her, men netop i selskab med en uleflende forfatter, der spørger ikke for svarenes eller opbyggelighedens skyld, men af hensyn til vigtigheden af at forny sin undren og holde sindet åbent og eftertanken vakt også i forhold til livets besværlige og ubehagelige spørgsmål. Som her stilles med stor elegance."
- Lasse Horne Kjældgaard, Politiken

Uddrag fra bogen:
1
Hader De kontanter?
2.
Hvorfor?
3.
Har De nogensinde måttet leve uden kontanter?
4.
Hvis De træffer et menneske i badebukser og intet ved om dets leveforhold: på hvad genkender De efter nogen tids samtale (ikke om penge) alligevel den rige?
5.
Hvor mange penge ville De gerne have?
6.
i det tilfælde at De er økonomisk trængende og har en rig ven, som vil hjælpe Dem, og han giver Dem en betragtelig sum (for eksempel så De kan studere) og somme tider også sine habitter, som endnu er solide: hvad tager De mest ugenert imod?
7.
Har De nogensinde stjålet:
a. Kontanter?
b. Genstande (en billigbog i kiosken, blomster fra en fremmed have, en førsteudgave, chokolade på en campingplads, kuglepenne, som ligger rundt omkring, et minde om en død person, håndklæder på et hotel osv)?
c. En idé?
 
DKK 100,-
Udsolgt
Hvadbehager
 
Udgivelsesdato:
10-02-2007
 
Udstyr:
70 sider, hæftet
 

ISBN:
978-87-91407-22-2

 
DKK 150,-
Lenz & Woyzeck
Georg Büchner
 
DKK 80,-
Det ukendte Mesterværk &...
Honoré de Balzac
 
DKK 200,-
Anima
Birgitta Trotzig