INDKØBSKURV  (0)
LOGIN
forlaget basilisk

 


UDGIVELSER
 
 
 
Nogle vagt formulerede principper ... & Vigtigheden af at ødelægge (sit eget) sprog.
Simen Hagerup, Eiríkur Örn Norðdahl
Oversat af Majse Aymo-Boot/Martin Larsen
 
Andet hæfte i Basilisk Beta serien. Den norske digter og kritiker Simen Hagerup overvejer litteratur forhold til copyright i den elektroniske teksts tidsalder, mens den islandske digter Eiríkur Örn Norðdahl skriver om eksperimenterende litteratur, internationalisme og sprogfornyelse.

Simen Hagerup (f. 1980) skriver blandt andet:
"Vi går ind i en periode, hvor tankeværkernes ejere mister reel kontrol over kunstens distribution. Teknologien demokratiserer helt bogstaveligt magten til at sprede og tilegne sig kundskab (at læsning fortsat er underlagt pengemagt, at teknologi fremdeles betinger retten til at læse siger sig selv i et samfund som vores, hvor griskhed gives en vis betydning; men skalaen er i løbet af nogle få årtier blevet forrykket – fra at have været i individers hænder er teknologien med ét i massens hænder). Skellet mellem læser og skaber destabiliseres på en radikal måde."

Eirikur Örn Norddahl (f. 1978) skriver:
"Her kommer den eksperimenterende digtning ind på scenen. Den evige røvpulen af sproget, både for at ødelægge det og for at kærtegne det. Forføre det. Bedrage det. Pille det fra hinanden og sætte det sammen igen - omvendt eller på en anden måde deformeret.

Island har ikke nogen særlig rig tradition for eksperimenteren. Ikke fordi folk ikke har gjort det, og ikke fordi resultaterne ikke af og til har været fremragende - men for det meste ender det med at blive afskrevet som kådhed der nok skal gå over, og den postmoderne fascists svar på kunstnerens tårer er: "Så så, du er meget talentfuld, det ved vi godt. Men du skulle koncentrere dig om noget mere passende som fx ..." Hvorpå den talentfulde kunstner giver sig til at genskrive Knut Hamsun eller Halldór Laxness."
 
Følg også med på Basilisk Betas blog:
http://basiliskbeta.blogspot.com/

 
DKK 30,-
 
Udgivelsesdato:
09-02-2010
 
Udstyr:
20 sider, clipset
 

ISBN:
978-87-91407-48-2

Undertitel:
Hagerup & Norðdahl: Nogle vagt formulerede principper ...

 
DKK 30,-
hvad er et poetisk dokument?
franck leibovici
 
DKK 30,-
METODEN
Shigeru Matsui
 
DKK 30,-
Flarf
Gary Sullivan / K. m.fl.