INDKØBSKURV  (0)
LOGIN
forlaget basilisk

 


UDGIVELSER
 
 
 
Vandveje
Anne Carson
Oversat af Peter Højrup, Martin Larsen, Pejk Malinovski
 
Anne Carson (f. 1950) er digter og professor i klassisk filologi på McGill University i Montreal, Canada. Vandveje (Plainwater, 1995) bevæger sig igennem de fleste litterære genrer, fra interviews til digte, og blander græsk mytologi, litteraturkritik og notater fra rejsedagbøger, i forsøget på at begribe det ubegribelige; vandets og kærlighedens former.

Pressen skrev:
I sammenstødet mellem filologi og fiktion, og mellem klassisk digtning og moderne referencer opstår en fin poetisk zone, på én gang lettere forrykt og i klare farver, drømmeagtig.
- Lilian Munk Rösing, Information

Sublimt er det bevægende essay i Vandveje om den Alzheimer-ramte far (...) Trods den akademiske facade er der sanselige åbninger til alle slags øjne.
- Jens Andersen, Berlingske
 
Uddrag fra bogen:

OM STORT OG SMÅT

Store ting er vind, ondskab, en fyrig hest, præpositioner, uopslidelig kærlighed, måden folk vælger deres konge. Små ting omfatter skidt, navnene på de filosofiske retninger, humør og det ikke at være i humør, det præcise klokkeslet. Der er alt i alt flere store ting end små ting, dog er der flere små ting end jeg har skrevet her, men det er så nedslående at remse dem op. Når jeg tænker på dig i færd med at læse dette, ønsker jeg ikke, at du skal holdes fangen adskilt fra dit egentlige liv af et trådnet foret med glas, som en anden Elektra.
 
DKK 150,-
Vandveje
 
Udgivelsesdato:
12-08-2001
 
Udstyr:
270 sider
 

ISBN:
87-90491-71-8

 
DKK 250,-
Afrikas virkelige historie
Ola Julén
 
DKK 100,-
Søvnens landsby
John Ashbery
 
DKK 180,-
Overskridelsen – fabrikken
Leslie Kaplan