INDKØBSKURV  (0)
LOGIN
forlaget basilisk

 


UDGIVELSER
 
 
 
Suget eller Vasker du vores fuckfingre med dine tårer?
Ida Marie Hede
 
En kvinde flytter til Den Usikre og Megalomane Landsby med sin viltre børneflok og sine børns far. I Landsbyen overvåges kvinders reproduktion, og livet er en lollet drøm, så længe man spiller efter reglerne.

Men hovedpersonens ensomhed er dyb. Børnenes far er fraværende. Familielivet – og samfundet udenfor – er klaustrofobisk, i en verden, hvor patriarkalsk vold danner bagtæppe for kærligheden.

Afmagt og længsel fører hovedpersonen til mødet med middelklassefruen Minty, den unge kvinde Tessa, de udknaldede veninder Hjertekam, Kødskam og Røvskam og en hær af illegale au pairs. En modstandsbevægelse hacker Landsbyens fælles forplantningscyklus. Sådan opstår et fællesskab, der åbner lommer af lyst for kvinden.

Romanen springer konsekvent i tid og rum. Parforholdet kuldsejler, vi møder elskeren BOB, og hovedpersonens vrede vokser og vokser med en fabulerende energi, der omslutter alt, hun møder.

Samtidig bliver hun inviteret til en offentlig afstraffelsesceremoni, designet af Landsbyens bureaukrati.

Suget eller Vasker du vores fuckfingre med dine tårer? er en roman om begærets og moderskabets ambivalens, og om underkastelse, venskab, sorg og fantasier.
 
Ida Marie Hede (f. 1980) har tidligere bl.a. udgivet den anmelderroste Bedårende, som blev nomineret til Kritikerprisen i 2017. 
 
Pressen skriver:
 
"Jeg tror ikke, jeg før har læst en roman lige så vildtvoksende, vred, øm og skarpskydende som Ida Marie Hedes utrolige science fiction om familien." Benedicte Gui de Thurah Huang, Information

"Hede skriver i fabulerende, digressive, aggressive volter og eruptioner og eksplosioner, derfor er teksten altid både større og vildere, særere og skønnere, end stoffet eller 'handlingen' egentlig berettiger til ... Det dobbelt fede ved Suget er, at den insisterer på at være dystopi og karneval, satire og syretrip på samme tid." Lars Bukdahl, WA
 
DKK 250,-
 
Udgivelsesdato:
08-10-2020
 
Udstyr:
322 sider
 

ISBN:
978-87-93077-76-8

Illustrator:
Kasper Vang

 
DKK 30,-
Heksehistorier
Mette Østgaard m.fl.
 
DKK 200,-
Ponyprivilegiet
Molly Balsby
 
DKK 200,-
Efter Solen
Jonas Eika