INDKØBSKURV  (0)
LOGIN
forlaget basilisk

 


UDGIVELSER
 
 
 
Sløjfen
Jacques Roubaud
Oversat af Peter Borum
 
I dette andet bind af serien 'Londons store brand' fortsætter Roubaud det, han kalder sin “erindringsprosa” og fortæller – lærd og let, dybsindigt og dog humoristisk – om sin egen barndom, særlig årene under anden verdenskrig, præget af afsavn og en for barnet ubestemmelig uhygge.
 
 
Uddrag fra bogen:
 
De uophørligt genopdukkende trusler om, at familien skulle sulte, fik en skønne dag mine forældre til at overskride legalitetens grænser (en vichysk legalitet, der moralsk set var genstand for afvisning, men var så meget desto mere frygtindgydende) for at handle skjult (i princippet uden den store fare (de var ikke de eneste i kvarteret), men indirekte mere risikabelt i deres tilfælde, eftersom de på samme tidspunkt var indblandet i meget alvorligere sager, som foregik i det skjulte), idet de indkøbte og gik i gang med at opfede en gris. En ung slank gris (faktisk en hun, med det smukke navn “Gagnoune”: men det er et rent tilfælde, og på ingen måde noget tegn på “misosoi”) kom altså i al hemmelighed og blev staldet op i appentis‘et, som den fyldte med sin syrlige lugt, med sit sovsede ælte og med sin karakteristiske grynten (skønt den var forholdsvis skærmet mod indiskrete blikke, næser og øren). Da måtte man bestæbe sig på at besejre dens slankhed og tværtimod i løbet af et rimeligt tidsrum føre den op på en rimelig “kampvægt”, som ville tillade med fortjeneste, ligesom slagteren gør det med de tre små børn i sangen om sankt Nikolaj, at omveksle den til diverse former for svinekød.
Det var et forehavende, som var lettere at udtænke end at tilendebringe.  Var der meget lidt at spise til menneskene, var der knap heller noget at spise til dyrene. Soen fik i vid udstrækning ret til en kost af blade og græs, med som til hovedret spandfuldene af urteaffald (kartoffelskræller, gulerodsskræller, kålstokke) fra køkkenhaven. Den slugte det hele.  
 
Pressen skrev: 
"Jacques Roubaud forener erindring og nørderi, poesi og matematik, autobiografisme og metafiktion og meget mere. Det kan anbefales!"
- Martin Lykke Nielsen, LitteraturNu
 
DKK 350,-
 
Udgivelsesdato:
15-11-2013
 
Udstyr:
565 sider, Hæftet
 

ISBN:
9788791407923

 
DKK 450,-
Matematik: & Kategorisk...
Jacques Roubaud
 
DKK 200,-
Skygger (Eurydike siger)
Elfriede Jelinek
 
DKK 250,-
De ulyksalige
B. S. Johnson