INDKØBSKURV  (0)
LOGIN
forlaget basilisk

 


UDGIVELSER
 
 
 
Moravagine
Blaise Cendrars
Oversat af Troels Hughes Hansen
 
Moravagine – prins, eventyrer, idiot, nihilist, kvindemorder, krøbling, revolutionær – rejser som en dansende stjerne gennem det tidlige tyvende århundedes kaotiske og sammenstyrtende verden. Blaise Cendrars' roman fra 1926 er en kosmopolitisk røverhistorie og en vild hallucinatorisk drømmemaskine.
 
"Jeg dør af grin over jeres angst for det metafysiske, frygten knuger jer, frygten for livet, frygten for handlingens mænd, handling og kaos. Men alt er kaos, du gamle. Planterne, mineralerne og dyrene er kaos; den store mangfoldighed af menneskelige racer er kaos; menneskelivet, tanken, historien, de store feltslag, opfindelserne, økonomien, kunsten er kaos; teorierne, lidenskaberne, systemerne er kaos. Sådan har det altid været. Hvorfor vil I bringe dem i orden? Hvilken orden? Hvad er det, I leder efter? Der findes ingen sandhed. Der findes kun handling, handling, som adlyder millioner af forskellige motiver, flygtig handling, handling underlagt enhver tænkelig og mulig vilkårlighed, modvirkende handling. Livet. Livet er forbrydelse, tyveri, skinsyge, sult, løgn, sperm, dårskab, sygdom, vulkanudbrud, jordskælv, ligdynger. Der er ikke noget, du kan gøre ved det, min stakkels gamle ven, så du har ikke tænkt dig at begynde at skrive bøger, vel? ... "
 
Pressen skrev:
 
"Historien om den kaosspredende og kvindemyrdende Moravagine er på en gang en vammel skildring af en verden i forfald og et uafrysteligt frydefuldt mesterværk"
- Mikkel Boris, LitteraturNU

"Hvilken besynderlig, på en gang fascinerende og frastødende bog er det dog ikke, som den talentfulde oversætter Troels Hughes Hansen og Forlaget Basilisk her har valgt at udgive! 
(...)
Moravagine er en kniv i civilisationens bløde bug"
- Jørgen Monrad, Weekendavisen
 
 
 
 
DKK 250,-
 
Udgivelsesdato:
05-08-2016
 
Udstyr:
295 sider
 

ISBN:
9788793077232

 
DKK 175,-
En verden for sig - udvalgte...
Robert Walser
 
DKK 300,-
Londons store brand
Jacques Roubaud
 
DKK 200,-
Jeg kan huske
Joe Brainard