INDKØBSKURV  (0)
LOGIN
forlaget basilisk

 


UDGIVELSER
 
 
 
Historier om kronoper og famøser
Julio Cortázar
Oversat af Peer F. Bundgård
 
Julio Cortázar (1914-1984), argentinsk forfatter. Regnes for det tredje medlem af den fantastiske litteraturs store argentinske trojka, som ud over ham bestod af Adolfo Bioy Casares og Jorge Luís Borges. I sit forord skriver Peer F. Bundgård bl.a. om Historier om kronoper og famøser:
”Teksterne er en art groteske, dels højkomiske, dels dramatiske transformations-tour-de-forcer, der ikke forpasser en eneste lejlighed til at vende vrangen ud på enhver genstand, ethvert sted, enhver situation, enhver nok så triviel beskæftigelse. Som læseren snart vil se, findes der verdener, hvor vejledninger i at gå op ad trapper og i at dræbe myrer i Rom reelt er uundværlige. Og atter andre, man selv kan frembringe ved at slå en knude på et hår, montere tigre eller bygge skafotter i forhaven. Og så er der selvfølgelig den verden, som på alle punkter ligner vor – var det ikke for kronoperne, famøserne og forhåbningerne.”
 
Hvis man er i tvivl om, hvorfor man skal læse Cortázar, forklarer den chilenske digter Pablo Neruda det meget godt her: "Enhver der ikke læser Cortázar er fortabt. Ikke at læse ham er en alvorlig, usynlig sygdom som med tiden kan få frygtelige følger. Det er ligesom en mand, der aldrig har smagt ferskner. Han bliver stille og roligt mere og mere trist… og vil, sandsynligvis, lidt efter lidt, tabe håret." 
 
DKK 200,-
 
Udgivelsesdato:
23-03-2022
 
Udstyr:
145 sider, Hæftet
 

ISBN:
9788790491932

Illustrator:
Mark Emil Poulsen (Martin de Thurah)

Redaktion:
Pejk Malinovski

 
DKK 180,-
Jeg spejder ud over Stalins...
Pentti Saarikoski
 
DKK 100,-
Søvnens landsby
John Ashbery
 
DKK 250,-
Patafysikeren Doktor...
Alfred Jarry