INDKØBSKURV  (0)
LOGIN
forlaget basilisk

 


UDGIVELSER
 
 
 
Giacomo Joyce
James Joyce
Oversat af Martin Snoer Raaschou
 
Giacomo Joyce’s 50 korte prosastykker er – formentlig undtagen ét stykke – nedskrevet i Trieste imellem slutningen af juni og 11. november 1914. Originalmanuskriptet, som i dag er i privat eje, er i Joyces bedste skønskrift og uden rettelser, og de 50 stykker står med varierende antal og afstand imellem sig på begge sider af otte store tegneark, papir af en type der fx bruges til kultegning.
 
Efterord af Jeppe Brixvold.
 
 UDDRAG
 
En blid skabning. Ved midnat, efter musik, hele vejen op ad via San Michele blev disse ord sagte talt. Rolig nu, Jamesy! Har du aldrig gået rundt i Dublins gader om natten og hulket et andet navn?
 
Pressen skrev: 
"Var det meningen, at teksterne skulle findes og udgives af andre? Er der tale om en litterær spøg, som Joyce selv iscenesatte, eller er det bare historien om et kladdehæfte med skitser? Man ved ikke, hvordan Joyce selv opfattede teksterne i ' Giacomo Joyce', men flere af dem blev i ændret form løftet over i ' Portræt af kunstneren som ung mand' og i ' Ulysses', og det tyder på, at de var... skitser.

Men så let slipper 8 ark med kragetæer fra den litterære modernismes mest radikale gåsefjer ikke, og den historie fortæller Jeppe Brixvold, selv forfatter, Joyceafficionado og rektor på Forfatterskolen, for første gang i en fremragende 80 sider lang tekst, som følger med nyoversættelsen til dansk af de famøse tekster, som Joyce i sin tid glemte i skuffen"

- Jes Stein Pedersen, Politiken
 
 
DKK 150,-
 
Udgivelsesdato:
19-02-2016
 
Udstyr:
110 sider
 

ISBN:
9788791407987

 
DKK 200,-
Mary MacLanes fortælling
Mary MacLane
 
DKK 250,-
Moravagine
Blaise Cendrars
 
DKK 80,-
Det ukendte Mesterværk &...
Honoré de Balzac