INDKØBSKURV  (0)
LOGIN
forlaget basilisk

 


UDGIVELSER
 
 
 
Et ansigt til Emily
Asta Olivia Nordenhof
 
Et ansigt til Emily handler om Rosa og Emily. Rosa og Emily elsker hinanden, men de savner også noget. Rosa savner sin afdøde far. Emily længes efter Daniel, som har været død i tusind år, og prøver at udfylde tomrummet med Arkitekten, Arkæologen, Lægen, Præsten osv. Et ansigt til Emily handler om forskellen på det, man vil have og det man har brug for, det man længes efter og begærer, og det man ikke kan få.

Pressen skrev:
Der er en helt forrygende, finurlig egenart over denne debut, der stolt stiller sig ved siden af Rasmus á Rógvus ’Skuffen og skeden’ som årets anden og mest bemærkelsesværdige af slagsen. Men suk. Jeg frygter, at alt for få lige nu vil læse dette ansigt, denne kærlighedsroman, denne grav, at den ikke kommer til at ligge under mange kærlige juletræer. Imidlertid slår tanken mig ikke ned, for der er ikke den ringeste tvivl om, at den nye Asta, Asta Olivia Nordenhof, kommer til at svæve stærkt videre ud i verden, og så må resten bare hoppe på toget, når det allerede har kørt et stykke tid. Emily taler endelig – og Nordenhof selv skal nok skrive sig løs og videre, der er ingen fare for, at hun ikke får et ansigt.
- Mikkel Bruun Zangenberg, Politiken *****
 
Længslen efter at have nogen, der kan modtage ens kærlighed — og hvor vedholdende, den længsel kan være — er en rød tråd undervejs. Mange steder kredser bogen om kroppen som en forankring, som længslens udgangspunkt. Om den ensomme, sovende Rosa hedder det et sted, at hun »ligger og giver sin varme fra sig«, som om kroppen af natur er givende, selv når den ligger alene.

Men ellers er det mest tonefaldet, der binder Et ansigt til Emily sammen til en hel bog. Den er på én gang abstrakt og hudløs, tonen, og punkteres jævnligt af en kantet, kontant humor. Et af Emilys giftermål afvikles sådan her:

»Her er Emily i Rom for dér at gifte sig med præsten. Rosa har sat sig på en af kirkens bagerste bænke, hun er pissefuld af hjertesorg.«

Det er jo både sjovt og hjerteskærende — og derfor også imponerende — det lille skift i tonen.
- Tue Andersen Nexø, Information.
 
 
Uddrag fra bogen:
 
6/10 – 76
Dagen efter i går!

Humøret er steget. Dan irriterer mig stadig. Min irritation skyldes tildels hans uvidenhed om turen, ‘Mali, hvor ligger det??’ og så hans irriterende historier. Snak om damer etc. Han bliver også rød af solen, der er noget pinligt, noget skændigt ved det, den måde hans hud lar sig forfjamske, lillepiget med de glorøde kinder, ørt. Han sagde om kærligheden, evigt sludrende, at den var som en dirrende kompasnål der vender sig i alle retninger. Hvorfor skal alting dirre og rasle. Knogler, sener, sol.

Landskab: fra Gabes til Touggart → kørsel i dag fra Nafta til lidt nord for Touggart

Dessert: til dessert fik vi würste. Alt er blødt, stenene, skrøbelige, modtagelige.
 
 
DKK 150,-
 
Udgivelsesdato:
03-11-2011
 
Udstyr:
89 sider, Hæftet
 

ISBN:
9788791407680

 
DKK 150,-
Alt det krat, alle de buske
Maria Dixen
 
DKK 250,-
Suget eller Vasker du vores...
Ida Marie Hede
 
DKK 200,-
Ponyprivilegiet
Molly Balsby